Köttfärsfyllda paprikor

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Här ska det vara de stora, långsmala paprikorna som brukar kallas snackpaprika. De har tunnare kött och de hinner blir mjuka i ugnen utan att man behöver förvälla dem först. Tillbehör: Vitlöksbröd av 4 skivor surdegsbröd, 2 msk olivolja blandat med pressad vitlök.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk mald spiskummin
  • 400 g svarta bönor
  • 4 avlånga,stora paprikor (dom söta avlånga)
  • 4 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Bryn köttfärsen i olja i en gryta. Tillsätt löken och vitlöken och låt den fräsa med tills den är mjuk. Tillsätt salt och kryddorna och låt allt fräsa ytterligare några minuter. Spola av bönorna med kallt vatten i ett durkslag och tillsätt dem i färsen tillsammans med 1 dl vatten. Låt koka några minuter.
    3. Dela paprikorna på längden och ta bort mellanväggar och frön. Lägg dem i en långpanna med bakplåtspapper. Fyll paprikorna med färsen. Strö över osten och gratinera i nedre delen av ugnen ca 10 minuter. Pensla olivolja blandad med vitlök på bröden. Sätt in någon minut i ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben