Köttfärsfylld potatis. Papas Rellena

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Har tidligare lagt in ett recept om fylld potatis med torsk. Här kommer ett med köttfärsfyllning,det är som det tidligare här nere från Gran Canaria och är väligt omtyckt.

Ingredienser

  • 8 potatisar
  • 500 g blandfärs
  • 2 gul lök
  • 2 tomater
  • 1 1/2 dl vitvin
  • 1 lagerblad
  • Gurkmeja
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 msk hackad persilja
  • Salt
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Börja med att skala potatisen och koka den med lagerbladet i 10 minuter häll av vattnet och låt potatisen kallna,holka sedan ur potatisen med en tesked eller liknande och ställ åt sidan.
    2. Finhacka 1 lök hacka persiljan pressa vitlöken blanda allt med köttfärsen och fräs det sedan i en stekpanna med lite salt och 1/2 dl vin bara tills färsen har skiftat färg.
    3. Tag nu fram en kastrull som potatisen får plats i stående bredvid varandra i botten,i denna river du ned den andra löken och tomaterna som du också river tillsätt vinet som du har kvar fyll potatisen med färsblandningen toppa med ströbröd för att låsa fyllningen och ställ ner dem bredvid varandra och koka på svag värme i 8 minuter.
    4. Ja då är det bara att servera och njuta maten saklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben