Köttfärsgratäng med ananas

Serverar: 3-4 portioner

God och lättlagad gratäng.

Ingredienser

  • 4 port pastaskruvar
  • 400 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 tsk sambal oelek
  • 4 msk sweet chilisås
  • 1 pkt bacon, ca 140 g
  • Chilikrydda
  • Svartpeppar
  • 1 buljongtärning
  • 2 dl crème fraiche
  • 2-3 msk chilisås
  • 6 skivor ananas
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och bryn tillsammans med färsen i en stekpanna. Krydda med chilikrydda och svartpeppar, lägg i buljongtärningen. Skär baconen i bitar och tillsätt det till färsen. Tillsätt sambal oelek och sweet chilisås.
    2. Koka pastan efter anvisning på paketet. Rör samman crème fraiche och chilisås. Skär 2 ananasskivor i bitar.
    3. Lägg ett lager köttfärsröra på botten av en smord ugnsform. Lägg ett lager pastaskruvar över det, och lägg sedan på några bitar ananas. över pastan. Gör samma sak igen; köttfärs, pasta ananas. Översta lagret ska bestå av endast köttfärs. Häll över crème fraichesåsen. Garnera med ananas skivor.
    4. Gratinera i 225-250 grader i ca 10-15 minuter. Servera med grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben