Jättegod vardagsmat. En lite roligare variant på köttfärs och pasta.
Ingredienser
400 g blandfärs
1 pkt bacon
6 dl spiralmakaroner
2 dl cremefraiche
1 köttbuljongtärning
3 dl grädde
3 msk chilisås eller ketchup
½ purjolök
riven ost
salt
peppar
Instruktioner
Bryn färsen och salta och peppra. Hacka purjon och bryn den.
Koka makaronerna. Blanda allt i en form. Koka ihop grädde och cremefraiche, buljontärningen och chilisåsen och häll det över färsen. Strö på riven ost.
Det verkar jättegott. Jag vill bara veta hur varm ugnen ska vara och hur lång tid gratängen ska vara inne. Kram från Anita
Hoppsan glömde jag tiden :) ca 20 min i 200 grader
..och glömde skriva om bacon... :) God gratäng !!!
Har gjort ett rejält storkok på detta recept till ca 40 pers. Enkelt och gott!