Köttfärslimpa med fetaost och tomat

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Mumsig köttfärslimpa!

Ingredienser

  • 500 gr köttfärs
  • 1 burk krossade tomater
  • 0,5-1 dl dinkelflingor eller havregryn
  • 1 hackad och brynt lök
  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • 100 gr fetaost
  • Instruktioner

    1. Blanda kött, gryn, lök och ägg till en smet. Tillsätt fetaosten, salt och peppar (och andra kryddor om du så vill). Var försiktig med saltet eftersom fetaosten även avger sälta under gräddningen.
    2. Forma till en smal limpa i en form eller på plåt. Grädda i 150 grader till en innertemperatur på 75 grader (45-55 minuter). Kan ätas varm eller kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben