Köttfärslimpa med ost och skinka

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Jättegott.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1½ dl vatten
  • ½ dl ströbröd
  • 1ägg
  • 1 gul lök
  • Salt
  • Ppeppar
  • 3 msk dijon senap
  • 6 skivor rökt skinka
  • 6 skivor stark ost
  • 10 skivor bacon
  • Sås
  • 3 dl grädde
  • ½ msk dijon senap
  • Instruktioner

    1. Blanda färs, vatten, ströbröd, ägg , riven lök och kryddor väl. Platta ut smeten på ett smörpapper. Bred ut senapen, lägg sen skinkskvorna ovanpå och täck hela ytan med hyvlad ost..
    2. Rulla med hjälp av pappret till en så tunn rulle som möjligt. Lägg ut baconskivorna till en fyrkant och rulla in köttfärsrullen Placera rullen i en ungssäker form och stek i 200 grader i 50 minuter.
    3. Rulla in limpan i alumininiumfolie, sila köttsaften i en kastrull .Tillsätt lite mer senap och grädden tillsätt även köttsaften som bildats i folipaketet. Koka i hop och smaka av. Servera med pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben