Köttfärslimpa med skinka och ost

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Väldigt god och saftig köttfärslimpa!

Ingredienser

  • 8 msk ströbröd
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 ½ dl Santa Maria grillolja
  • 800 g nötfärs
  • 2 ägg
  • 200 g skivad rökt skinka
  • 150 g riven Taco-ost
  • Peppar
  • Paprikapulver
  • 2 ½ dl grädde
  • 1 köttbuljongtärning
  • ½ - 1 msk svartvinbärsgelé
  • Soja
  • Salt
  • Peppar
  • Ev grillolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ströbröd med vatten och grillolja i en bunke, låt svälla i ca tio minuter. Under tiden, dela skinkan i små tärningsbitar. Blanda ner nötfärs, ägg, skinka och ost i ströbrödssmeten. Krydda med valfria kryddor (väldigt gott med bara svartpeppar och paprikapulver, salt kommer en del från skinkan). Forma till en limpa i en ugnsform, strö eventuellt lite ost över. Sätt in i ugnen i ca 45 minuter.
    2. Häll av spadet från limpan i en kastrull, koka upp med grädde, soja, en köttbuljongtärning, salt och peppar, en liten klick svartvinbärsgelé (häll i lite extra grillolja om det behövs!).
    3. Servera med kokt potatis, svartvinbärsgelé och saltgurka!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben