Serverar: 4 portioner
En riktig succé när jag hade med mig och bjöd på jobbet.
Skär kylskåpskallt matfett i små bitar. Lägg mjölet i en skål och tillsätt matfettet. Finfördela matfettet i mjölet med en gaffel eller med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i kylen ca 30 minuter, invirad i plastfolie. Degen kan också blandas i en matberedare. Sätt ugnen på 225°C. Tryck ut degen i en osmord pajform ca 24 cm i diameter. Nagga bottnen. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 minuter. Låt det svalna. Sänk ugnsvärmen till 200°C. Bryn lök och köttfärs i matfett i en stekpanna på medelvärme under omrörning till en smulig massa. Låt korvskivorna fräsa med de sista minuterna. Smaksätt med salt och peppar. Skiva oliver och blanda ner dem och fetaosttärningar i köttfärsen. Fyll pajskalet med köttfärsen. Vispa ihop ägg, mini mat, salt, peppar och timjan och häll över köttfärsen. Strö över osten. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Servera pajen tillsammans med en fräsch sallad.