Köttfärspaj med fetaost och chorizo

Super!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g matfett t ex Milda
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 1 gul lök, hackad
  • 300 g nötfärs
  • 2 msk matfett
  • 2 choritzokorvar, skivade
  • ¾ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, malen
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 50 g fetaost, tärnad
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl Milda mini mat 7 %
  • ½ tsk salt
  • ½ krm svartpeppar, malen
  • 1 krm timjan
  • 1 dl riven ost
  • Tillbehör
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Skär kylskåpskallt matfett i små bitar. Lägg mjölet i en skål och tillsätt matfettet. Finfördela matfettet i mjölet med en gaffel eller med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i kylen ca 30 minuter, invirad i plastfolie. Degen kan också blandas i en matberedare.
    2. Sätt ugnen på 225°C. Tryck ut degen i en osmord pajform ca 24 cm i diameter. Nagga bottnen. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 minuter. Låt det svalna.
    3. Sänk ugnsvärmen till 200°C. Bryn lök och köttfärs i matfett i en stekpanna på medelvärme under omrörning till en smulig massa. Låt korvskivorna fräsa med de sista minuterna. Smaksätt med salt och peppar.
    4. Skiva oliver och blanda ner dem och fetaosttärningar i köttfärsen. Fyll pajskalet med köttfärsen.
    5. Vispa ihop ägg, Mini Mat, salt, peppar och timjan och häll över köttfärsen. Strö över osten.
    6. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Servera pajen tillsammans med en fräsch sallad.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben