Köttfärsrulle med dijonsenap, ost och skinka

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Lite bökig men supergod.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1½ dl vatten
  • ½ dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 gul lök
  • Salt
  • Peppar
  • 3 msk dijonsenap
  • 6 skivor rökt skinka
  • 6 skivor stark ost
  • 10 skivor bacon
  • Sås
  • 3 dl grädde
  • ½ msk dijonsenap
  • Köttsaft
  • Instruktioner

    1. Blanda färs, vatten, ströbröd, ägg , riven lök och kryddor väl. Platta ut smeten på ett smörpapper. Bred ut senapen, lägg sen skinkskvorna ovanpå och täck hela ytan med hyvlad ost..
    2. Rulla med hjälp av pappret till en så tunn rulle som möjligt. Lägg ut baconskivorna till en fyrkant och rulla in köttfärsrullen.
    3. Placera rullen i en ugnssäker form och stek i 200 grader i 50 minuter.
    4. När rullen är klar ,rulla in limpan i aluminiumfolie och låt vila en stund.
    5. Gör under tiden såsen: Sila köttsaften i en kastrull. Tillsätt lite mer senap och grädden, tillsätt även köttsaften som bildats i foliepaketet. Koka i hop och smaka av.
    6. Servera med pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben