Köttfärsrulle med ost och skinka

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Från början ett viktväktarrecept som jag modifierat

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1½ msk potatismjöl
  • 1 ägg
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • svartpeppar
  • 1 msk soja
  • 8 skivor rökt skinka
  • 1 dl riven gratängost/tacoost
  • 1 msk flytande margarin
  • Sås
  • 2 dl vatten
  • ½ buljongtärning
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1½ msk redning
  • Soja
  • Svartpeppar
  • 1 nypa socker
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med margarin, potatismjöl, ägg, vitlök, grädde och svartpeppar.
    2. Platta ut till en fyrkant, lägg på skinkan och strö över osten. Rulla ihop som en rulltårta och lägg i en ungsform. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter. Gör såsen under tiden genom att koka upp vatten, tillstt buljong och grädde, smaksätt med soja, peppar och socker. Tillsätt redningen och låt koka ett par minuter till.
    3. Serveras med potatis och grönsaker.
    4. Om man önskar mer TexMex av det hela så kan man ha i tacokryddor och chili.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kajsa36 7 mars 2008

    Jätte gott.....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben