Köttfärsspett med orgeano och vitlökssås

Serverar: 4 portioner

Än är det inte försent att grilla. Vi grillar i stort sett året om! 4 portioner, 6.5 pts á person

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 500 g köttfärs
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1 ägg
  • 2 msk chilisås
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk olja
  • 1 msk soja
  • 1 burk Lätt créme fraiche vitlök och gräslök 10-11% (½ dl per person)
  • Instruktioner

    1. Serveras med helstekta små potatisar - räkna extra för det! och en god tomatsallad!
    2. Finhacka löken. Blanda köttfärs med lök, persilja, ägg, chilisås och kryddor. Dela färsen i åtta delar. Forma varje del till en avlång köttbulle direkt på grillspetten. Blanda soja och olja och pensla på spetten. Grilla på grill eller i ugnen ca 10 min på varje sida.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Eken46 24 juli 2010

    Blandade älgfärs med blandfärs (för att spetten inte skulle bli så torra) och kryddade med färska örtkryddor (oregano o basilika) och olivolja och vi tyckte att det var ett höjdar-recept vi fått som grundrecept! MVG! Lasse

    Eken46 24 juli 2010

    Blandade älgfärs med blandfärs (för att spetten inte skulle bli så torra) och kryddade med färska örtkryddor (oregano o basilika) och olivolja och vi tyckte att det var ett höjdar-recept vi fått som grundrecept! MVG! Lasse

    dorananny 1 augusti 2010

    Gott, saftigt, jag lindade in rulladerna i stora myntablad från min trädgård. Här hos oss, i Italien, lindar vi ofta in i citronträdsblad, men eftersom myntan håller på att överta kontrollen på trädgården så fick de en chans.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben