Kokosäppelkaka

Serverar: 6-8 portioner

Kokos och äpplen passar väldigt bra ihop. Nötterna kan uteslutas om du inte tål dem.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl kokosflingor
  • ½ dl finhackade hasselnötter (kan uteslutas)
  • 4-6 små syrliga äpplen
  • Tillbehör
  • Lättvispad grädde eller vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsform.
    2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kokos och finhackade hasselnötter och tillsätt det i äggsmeten. Rör i det avsvalnade smöret.
    3. Skala, halvera och kärna ur äpplena. Lägg dem med den runda sidan upp i formen. Häll på smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter tills smeten stannat och fått fin färg.
    4. Servera med lättvispad grädde eller vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben