Kokosäppelkaka med yoghurtsås

Serverar: 1 portioner

Underbart gott

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 3 äpplen
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 krm salt
  • 1 dl kokos
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 msk vetemjöl
  • Sås
  • 2 1/2 dl Kelda mellangrädde
  • 2 dl matyoghurt
  • 1/2 dl farinsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka ihop smör, mjöl och socker. Häll i vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter. Låt formen stå i kylen ca 30 min. Nagga med gaffel. Förgrädda pajen ca 10 min.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i salt, kokos, matyoghurt och mjöl. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i pajskalet och häll över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 min. Låt pajen kallna. Strö ev över lite kokos.
    3. Vispa grädden. Rör ner matlagningsyoghurt och farinsocker. Servera såsen till äppelkakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben