Sommarmuffins med yoghurtsås

Serverar: 24 portioner

Sötningsmedel har betydligt större sötningseffekt än socker, men har inga kalorier eller bara ett försumbart kalorivärde.

Ingredienser

  • 150 g hallon
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 dl Hermesetas Lättströ
  • 50 g margarin
  • 1 ½ dl lättmjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • Rivet skal av ½ apelsin
  • Sås
  • 2½ dl naturell yoghurt
  • Skal av 1 lime
  • 2 msk limejuice
  • 4 msk Hermesetas Lättströ
  • 100 g hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225ºC. Ställ 24 muffinsformar på en plåt.
    2. Lägg 150 g hallon i en skål. Strö över 1 msk vetemjöl och vänd hallonen försiktigt i mjölet. Vispa ägg och Hermesetas Lättströ vitt och pösigt. Smält margarinet och tillsätt mjölken. Låt svalna och tillsätt det i äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt samt rör ner det i äggsmeten. Vänd till sist ned apelsinskal och hallon. Klicka ut smeten i formarna.
    3. Grädda muffinsen i 10–12 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna på galler under en handduk.
    4. Blanda yoghurt, limeskal och saft samt Hermesetas Lättströ efter smak. Fördela yoghurtsåsen på muffinsen och garnera med hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    begeanka 11 september 2008

    Värt 1.5 viktväktarpoäng

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben