Kokosäppelkaka

Serverar: 6 portioner

Kokosmassa finns att köpa färdig, märke Odense. Du kan också göra den själv, se nedan

Ingredienser

  • 300 g kokosmassa
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 ägg
  • Rivet skal och pressad saft av 1/2 lime
  • 4 äpplen
  • Limevaniljsås
  • 2 1/2 dl Kelda vaniljsås
  • Rivet skal och pressad saft av 1/2 lime
  • Egen kokosmassa
  • 200 g mandelmassa
  • 2 dl kokos
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Blanda kokosmassa och smör. Rör ner ett ägg i taget och limeskal och saft.
    3. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i en ugnssäker form.
    4. Bred kokossmeten över äpplena.
    5. Stek i mitten av ugnen ca 20 min.
    6. Vispa vaniljsåsen lätt och smaksätt med lime. Servera äppelkakan ljummen med såsen till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben