Trött på den vanliga äppelkakan, testa då denna. Den har blivit familjens favoritefterrätt. Äpplena går utmärkt att byta ut till rabarber, päron eller någon annan favorit.
Ingredienser
Ca 600 g äpplen
150 g smör
1 ½ dl socker
2 ägg
1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 ½ dl kokosflingor
Instruktioner
- Skala och kärna ur äpplena. Klyfta äpplena och lägg dem i en smord ugnssäker form.
- Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
Blanda vetemjöl, bakpulver och kokosflingor. Rör ner detta i smeten.
- Klicka kokossmeten över äpplena.
- Grädda i 175º i nedre delen av ugnen i ca 30-40 min, tills äpplena är mjuka och kokostäcket fått fin färg.
- Servera med vaniljglass eller vaniljsås.
Liknande recept
Kommentarer (0)