Smarig kokosäppelkaka

Serverar: 6-7 portioner

Trött på den vanliga äppelkakan, testa då denna. Den har blivit familjens favoritefterrätt. Äpplena går utmärkt att byta ut till rabarber, päron eller någon annan favorit.

Ingredienser

  • Ca 600 g äpplen
  • 150 g smör
  • 1 ½ dl socker
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 ½ dl kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Skala och kärna ur äpplena. Klyfta äpplena och lägg dem i en smord ugnssäker form.
    2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda vetemjöl, bakpulver och kokosflingor. Rör ner detta i smeten.
    3. Klicka kokossmeten över äpplena.
    4. Grädda i 175º i nedre delen av ugnen i ca 30-40 min, tills äpplena är mjuka och kokostäcket fått fin färg.
    5. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben