Kokosbakelser med citronkräm

Serverar: 10 portioner

En vacker och god rulltårta med frisk citronsmak som du förvandlar till läckra bakelser! Rulltårtan är helt glutenfri eftersom den innehåller kokosflingor och potatismjöl istället för vetemjöl.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl kokosflingor
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • Citronkräm
  • 4 äggulor
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • Finrivet skal från 1 citron
  • 150 g smör
  • 2 msk pressad citron
  • Servering
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 dl hallon och blåbär
  • Instruktioner

    1. Citronkräm: Häll äggulor, vispgrädde, socker och citronskal i en kastrull. Sjud allt på medelhög värme under vispning tills krämen tjocknat. Krämen får inte koka. Dra kastrullen från värmen, dela smöret i bitar och tillsätt i krämen. Häll i citronsaften. Rör till en slät kräm, låt den svalna.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda kokosflingor, potatismjöl och bakpulver i en skål. Rör ner blandningen i äggsmeten. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, ca 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen i 7-8 minuter. Strö socker på ett bakplåtspapper. Vänd upp rulltårtan på bakplåtspapperet och dra av bakplåtspapperet som rulltårtan gräddats på. Låt rulltårtan svalna något.
    4. Skär bort kanterna så att rulltårtan blir jämn. Bred på citronkrämen och rulla ihop tårtan från långsidan. Skär i bitar. Vispa grädden och toppa varje bit med en klick grädde, hallon och blåbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben