Goda, goda, goda bullar...
Ingredienser
1 påse Bagarens Jästmix Vetebröd
14 dl vetemjöl special
1½ dl strösocker
150 g smör eller margarin
5 dl mjölk
Kokostopping
200 g Odense kokosmassa
2 äggvitor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 230°.
- Gör kokosmassan så här:
Blanda kokosmassan med äggvita till en klumpfri massa.
- Blanda de torra ingredienserna, men tillsätt inte allt vetemjöl på en gång.
- Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken, värm till 40° och blanda med de torra ingredienserna.
- Knåda till en elastisk deg i ca 6-7 min i maskin, 2 min långsamt och därefter 4 min på medelhastighet. eller 15 min för hand, tills degen är smidig och elastisk. Den får vara lite lös, men inte kladdig. Täck bunken med plast och låt jäsa i 15 min.
- Forma degen avlång och dela upp den i 26 bitar.
Rulla bullarna runda och låt jäsa på plåt under plast i ca 20 minuter.
- Pensla bullarna med ägg.
- Klicka på fyllningen på bullarna och sätt in plåten i ugnen.
- Grädda i ugnen i ca 6-8 min. Det är viktigt att du inte öppnar ugnen i onödan, eftersom värmen då försvinner ut, det blir längre baktid och du riskerar att bullarna blir torra.
Liknande recept
Kommentarer (0)