Kokosbullar

Serverar: 26 portioner

Goda, goda, goda bullar...

Ingredienser

  • 1 påse Bagarens Jästmix Vetebröd
  • 14 dl vetemjöl special
  • 1½ dl strösocker
  • 150 g smör eller margarin
  • 5 dl mjölk
  • Kokostopping
  • 200 g Odense kokosmassa
  • 2 äggvitor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 230°.
    2. Gör kokosmassan så här: Blanda kokosmassan med äggvita till en klumpfri massa.
    3. Blanda de torra ingredienserna, men tillsätt inte allt vetemjöl på en gång.
    4. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken, värm till 40° och blanda med de torra ingredienserna.
    5. Knåda till en elastisk deg i ca 6-7 min i maskin, 2 min långsamt och därefter 4 min på medelhastighet. eller 15 min för hand, tills degen är smidig och elastisk. Den får vara lite lös, men inte kladdig. Täck bunken med plast och låt jäsa i 15 min.
    6. Forma degen avlång och dela upp den i 26 bitar. Rulla bullarna runda och låt jäsa på plåt under plast i ca 20 minuter.
    7. Pensla bullarna med ägg.
    8. Klicka på fyllningen på bullarna och sätt in plåten i ugnen.
    9. Grädda i ugnen i ca 6-8 min. Det är viktigt att du inte öppnar ugnen i onödan, eftersom värmen då försvinner ut, det blir längre baktid och du riskerar att bullarna blir torra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben