Lemon curd - och kokosbullar

Serverar: 24 portioner

Kokos och lemon curd ger de är bullarna en frisk och härlig smak. Lätta att baka.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 125 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 dl socker
  • 1 tsk kardemumma
  • ½ tsk salt
  • Ca 8 dl glutenfri mix
  • Fyllning
  • 1 dl lemon curd
  • Pensling
  • 1 ägg
  • ½ dl kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader. Häll över jästen och rör ut. Tillsätt fiberhusk. Låt svälla i 10 minuter. Tillsätt socker, kardemumma, salt och mjölmix. Arbeta samman degen och låt den jäsa under bakduk i 30 minuter.
    2. Spritsa eller klicka ut degen i bullformar. Fyll formarna till 3/4, lägg en klick lemon curd på varje, Pensla med ägg och strö över kokosflingor. Låt jäsa ytterligare i 20 minuter.
    3. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Grädda i ca 10-12 minuter, tills bullarna har fått en fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben