Kokosbullar i långpanna

Serverar: 40 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Lättbakade och jättegoda brytbullar.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2½ dl mjölk
  • 2 ägg
  • 125 g smör
  • ½ dl socker
  • ½ tsk salt
  • ca 8 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 2 äggvitor
  • ½ tsk salt
  • 1,25 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 dl kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Smula ner jäst i en degbunke och lös upp det i fingervarm mjölk. Tillsätt ägg och vispa lätt så att de går sönder. Tillsätt rumsvarmt smör, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Låt degen jäsa under bakduk i bunken i 30 minuter.
    2. Gör fyllningen: Vispa äggvitor + salt till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispningen och vispa tills smeten är kritvit och blank. Tillsätt mjöl och vaniljsocker och rör till sist ner kokosen.
    3. Arbeta hastigt ihop degen och ta en tredjedel av degen, kavla ut och täck botten på en långpanna. Bred hälften av fyllningen på degplattan.
    4. Kavla ut resten av degen och bred på fyllningen. Rulla ihop till en rulle och skär i 40 bitar. Lägg bitarna ovanpå degplattan.
    5. Låt jäsa under bakduk i 15-20 minuter. Sätt på ugnen på 200 grader.
    6. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben