Kokosflarn med citronkräm

Serverar: 30 portioner

Dubbla flarn skall läggas ihop strax innan de ska serveras, annars mjuknar de.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 31/4 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl kokosflingor
  • 1 ägg
  • Citronkräm
  • 250 g mascarpone eller färskost
  • 3/4 dl lemon curd
  • Skal av ½ citron
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker. Blanda mjöl, bakpulver och kokosflingor. Rör ner i smöret. Rör till sist ner ägget. Lägg ca teskedsstora klickar glest på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.
    2. Rör/mixa mascarpone och lemon curd till en slät smet. Rör ner citronskalet. Bred lite kräm på kakorna, men först vid serveringsdags, och lägg ihop dem två och två. Dekorera dem eventuellt med lite tunt strimlat citronskal.
    3. Ett tips är oxå att servera flarnen för sig med citronkrämen bredvid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben