Kokosflarn med punschkräm

De spröda flarnen kan serveras utan kräm men blir extra festliga med punschkrämen. Det går mycket bra att frysa dem

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl kokosflingor
  • 1 st ägg
  • Punschkräm
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl florsocker
  • 1 st äggula
  • 1 1/2 msk punsch
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sockret. Blanda mjöl, bakpulver och kokosflingor. Rör ner det i smöret. Rör sist ner ägget.
    3. Lägg små kulor glest på plåt med bakplåtspapper.
    4. Grädda mitt i ugnen ca 8 min tills de fått fin färg.
    5. Punschkräm: Rör smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt gulan och punschen droppvis vispa samman till en kräm. Bred den på hälften av kakorna och lägg dem dubbla.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben