Kokosflarn med punschkräm

Enklare kan det inte bli. Du gör allt i en kastrull och sedan klickar du ut smeten direkt på plåten. Flarnen är goda att servera även utan kräm, dessutom passar de att servera som tillbehör till glass. Prova också att hyvla en skiva nougat mellan två kokosflarn. Det blir nästan som en liten dessert. Glutenfritt

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl kokosflingor
  • 1 ägg
  • Punschkräm
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 2 msk punsch
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sockret.Blanda majsstärkelse, bakpulver och kokosflingor. Rör ner det i smöret. Rör sist ner ägget.
    3. Lägg små teskedsstora klickar glest på plåtar med bakplåtspapper. Obs! De flyter ut väldigt mycket. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter tills kakorna fått fin ljus färg.
    4. Punschkräm: Rör smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt gulan och därefter punschen droppvis. Vispa ihop till en kräm.
    5. Bred den på hälften av de avsvalnade kakorna och lägg dem dubbla.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben