Exotisk fruktsallad med honungscreme

Serverar: 4 portioner

Stjärnanis ger raffinerat god smak.

Ingredienser

  • ½ melon
  • 4 plommon
  • 2 dl bär t ex vinbär, björnbär, hallon
  • 2 dl apelsin/ananasjuice
  • 2 msk honung
  • 2 hela stjärnanis
  • 1 krm kardemummakärnor
  • Honungscrème
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl matyoghurt
  • 2 msk honung
  • Kokosflarn
  • 50 g smör
  • 200 g kokosmassa
  • Rivet eller strimlat skal av en apelsin
  • Instruktioner

    1. Börja med kokosflarnen. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och blanda det med kokosmassan och apelsinskal. Klicka ut till 12 kakor på bakplåtspapper. Platta ut dem till ca 5 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen tills kakorna börjar få färg, ca 8 min. Låt kakorna svalna på plåten och lägg över dem på galler.
    2. Koka juice, honung, stjärnanis och kardemumma i en kastrull ca 1 min. Låt lagen kallna. Kärna ur frukten och skär den i bitar. Blanda med bären. Häll över lagen, låt dra ca 30 min. Vispa grädden och rör ner matyoghurt och honung.
    3. Servera salladen med honungscrème och kokosflarn

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben