Exotisk fruktsallad med karamelliserade nötter

Serverar: 4 portioner

Härlig och god fruktsallad som kan ätas med glass.

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 lime
  • 3 myntablad
  • 1 kiwano
  • 1 pepino
  • 1 papaya
  • 0,5 ananas
  • 1-2 färska fikon
  • 1 sharonfrukt
  • 1 dl socker
  • 1 dl hasselnötskärnor
  • 200 g filbunke
  • Ängsyra- eller citronmelissblad
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och socker. Pressa i lime. Strimla och lägg i myntabladen.
    2. Tag ur fruktköttet ur kiwanon. Skala pepino, papaya och ananas, tag bort ev kärnor. Skär alla frukter i bitar och blanda ner i lagen.
    3. Karamellisera sockret till gyllenbrun färg. Blanda ner hasselnötterna. Häll upp sockret på en oljad bänk eller på bakplåtspapper på en plåt. Hacka karamellen grovt när den kallnat.
    4. Lägg upp fruktsalladen i portionsskålar. Servera filbunken bredvid i en skål och strö över nöthacket. Garnera med ängssyra- eller citronmelissblad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben