Härlig och god fruktsallad som kan ätas med glass.
Ingredienser
2 dl vatten
1 dl socker
1 lime
3 myntablad
1 kiwano
1 pepino
1 papaya
0,5 ananas
1-2 färska fikon
1 sharonfrukt
1 dl socker
1 dl hasselnötskärnor
200 g filbunke
Ängsyra- eller citronmelissblad
Instruktioner
Koka upp vatten och socker. Pressa i lime. Strimla och lägg i myntabladen.
Tag ur fruktköttet ur kiwanon. Skala pepino, papaya och ananas, tag bort ev kärnor. Skär alla frukter i bitar och blanda ner i lagen.
Karamellisera sockret till gyllenbrun färg. Blanda ner hasselnötterna. Häll upp sockret på en oljad bänk eller på bakplåtspapper på en plåt. Hacka karamellen grovt när den kallnat.
Lägg upp fruktsalladen i portionsskålar. Servera filbunken bredvid i en skål och strö över nöthacket. Garnera med ängssyra- eller citronmelissblad.