Mandelkaka med punschkräm

Serverar: 12 portioner

God mandelkaka med glasyr

Ingredienser

  • Mandelkaka
  • 100 g malen mandel
  • ca ½ tsk bittermandelolja
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • Punschkräm
  • 1 äggula
  • 1/4 dl socker
  • 1½ dl grädde
  • 1 tsk potatismjöl
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Arraksessens
  • Rostad flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Mandelkaka: Vispa ihop mandelkakan och häll i en smord avlång form ca 20x30 cm.Grädda i 175 grader.
    2. Punschkräm: Blanda äggula, socker, grädde och potatismjöl i en tjockbottnad kastrull. Värm upp under omrörning till första bubblan. Ta av kastrullen och låt svalna i kallvattenbad. När krämen är kall vispas smöret, arraksessensen och vaniljsockret i.(Den godaste arraksessensen finns på Stockholms essensfabrik, tycker jag.)
    3. Bred punschkrämen på den avsvalnade kakan. Strö rostad flagad mandel på.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben