Kokoslimelax med currysås

Serverar: 4 portioner

Laxfilé är favoritmat!

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé, ca 500 g
  • 1 lime
  • 1/2 dl kokosflingor
  • 1 tsk salt
  • Sås
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 msk curry
  • 1 msk smör- & rapsolja
  • 2 1/2 dl Kelda kokos
  • 1 krm sambal oelek
  • 2 tsk farinsocker
  • 1 msk thailändsk fisksås
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Riv skalet av limen och blanda med kokosflingorna.
    2. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form. Pressa över limesaft, salta och strö över kokos- & limeblandningen.
    3. Stek laxen i ugnen i ca 15 minuter tills den är genomstekt. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs det utan att det tar färg tillsammans med curryn i smör- & rapsolja i en kastrull.
    4. Tillsätt Kelda Kokos, sambal oelek, farinsocker och fisksås och koka ihop ca 3 minuter på svag värme.
    5. Servera såsen till laxen och kokt ris eller nudlar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mumsan 4 september 2008

    Mumsigt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben