Kokospannacotta med choklad och chili

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Läckraste desserten, fin att ställa fram också!

Ingredienser

  • 6 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 7 dl mellangrädde
  • 1 ½ dl kokosmjölk
  • ½ dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • ½ röd chili
  • ½ spansk peppar
  • 4 msk finhackad mörk choklad
  • Instruktioner

    Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Klyv vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, kokosmjölk, socker, vaniljstång och frön samt vaniljsocker och låt sjuda ca 7 minuter. Tillsätt finhackad chili/spansk peppar på slutet. Dra kastrullen av värmen. Tillsätt gelatinbladen och låt dem smälta i gräddblandningen. Låt svalna ca 10 minuter. Fördela i små koppar och strö över finhackad mörk choklad. Ställ kallt minst två timmar. Garnera med extra choklad och/eller en en skiva röd chili.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben