Kokossorbet med lime och likör
Serverar:
4-6 portioner
God dessert.
Ingredienser
Sockerlag
2 1/2 dl vatten
340 g socker
60 g glykos, köps på apotek
Sorbeten
1 blad gelatin
1 burk (400 g) kokosmjölk
3 msk pressad limesaft
1/2 dl Malibu, kokoslikör
Instruktioner
Sockerlag: Blanda vatten, socker och glykos till sockerlagen, i en kastrull. Koka upp. Låt svalna,spara den sockerlag som ej används i kylskåp.
Sorbeten: Blötlägg gelatinbladen. Värm hälften av sockerlagen och smält ner gelatinbladet. Blanda alla ingredienser.
Frys smeten i glassmaskin eller ställ i frysen. I frysen får smeten röras då och då, annars blir sorbeten för hård.
Tips Om sorbeten blir för hård så mixa den ett ögonblick i matberedare.
Liknande recept
Kokosglass med frukt i lime
5-6
Smoothie med mango och lime
5
1
1
Key Lime paj
4.6
12
Papaya eller Mango med mascarpone och lime
4
1
Mascarponefromage med lime
15 min
Likör 44
3
4
Lime Chokladkaka
2.5
8-10
1
Chicken thai lime
4.3
45 min
4
1
Svalkande dryck med lime och citrongräs
4
15 min
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!