Kokossorbet med lime och likör

Serverar: 4-6 portioner

God dessert.

Ingredienser

  • Sockerlag
  • 2 1/2 dl vatten
  • 340 g socker
  • 60 g glykos, köps på apotek
  • Sorbeten
  • 1 blad gelatin
  • 1 burk (400 g) kokosmjölk
  • 3 msk pressad limesaft
  • 1/2 dl Malibu, kokoslikör
  • Instruktioner

    1. Sockerlag: Blanda vatten, socker och glykos till sockerlagen, i en kastrull. Koka upp. Låt svalna,spara den sockerlag som ej används i kylskåp.
    2. Sorbeten: Blötlägg gelatinbladen. Värm hälften av sockerlagen och smält ner gelatinbladet. Blanda alla ingredienser.
    3. Frys smeten i glassmaskin eller ställ i frysen. I frysen får smeten röras då och då, annars blir sorbeten för hård.
    4. Tips Om sorbeten blir för hård så mixa den ett ögonblick i matberedare.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben