Kokt äppelsaft med kanel

Serverar: 2 portioner

Ta vara på äppelskörden och koka din egen saft! Detta goda saftrecept smakar både äpple och kanel. Ur boken Min äppelbok.

Ingredienser

  • 3 kg äpplen, mogna och saftiga av valfri sort
  • Knappt 1 1/2 liter vatten
  • 1 citron, saften, eller 3 krm askorbinsyra
  • 1 kanelstång
  • 6 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Skölj äpplena och dela dem i halvor.
    2. Lägg alla ingredienser utom sockret i en stor kastrull och koka långsamt upp under lock tillls äpplena börjar koka sönder.
    3. Sila ned saften i en rostfri kastrull genom en silduk. Koka upp, rör ned sockret och gör ett nytt kort uppkok.
    4. Häll upp på väl rengjorda och varma flaskor (ursköljda i varmt vatten).
    5. Låt kallna och förvara sedan svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben