Kokt höna med currysås

Serverar: 4 portioner

Mormors avdammade recept.

Ingredienser

  • 1 hel höna
  • ca 5-6 liter vatten
  • 1 purjolök
  • 1 morot
  • 8-10 vitpepparkorn
  • 1 1/2 tsk salt per liter vatten
  • 1 Lagerblad
  • 1 hönsbuljongtärning
  • Currysås
  • 2 msk margarin
  • 3 msk curry
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl buljong från kycklingen
  • 2 dl grädde eller mjölk
  • 1 nypa salt
  • Instruktioner

    Lägg hönan i en kastrull. Fyll med vatten så att det täcker hela kycklingen. Lägg i purjolök, morot , buljongtärning samt kryddorna i vattnet med kycklingen. Låt koka upp under lock. Vrid ner värmen och låt koka långsamt i ca 2 timmar under lock. När hönan är helt genomkokt, skär den i bitar. Smält margarin i en kastrull och häll i curryn. Rör om ordentligt. Häll i mjölet och rör om så att mjölet fördelar sig. Häll sedan i buljongen och grädden eller mjölken. Smaka av med salt och ev mer curry. Servera hönan med currysåsen och kokt potatis eller ris.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben