Kola

Serverar: 50 portioner

Jättegott godis som passar utmärkt till julbordets godisdel! Går lätt att variera så det blir olika smaker! Mums!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl grädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Chokladkola: samma som ovan men tillsätt också 2 msk kakao
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en tjockbottnad vid kastrull. Rör ner grädde, socker, sirap och vaniljsockret (samt ev kakao).
    2. Låt koka utan lock i ca 15-30 minuter. Rör om då och då.
    3. Gör kulprov för att se om kolan är lagom seg.
    4. Olja in en rak brödform. Häll upp smeten och låt stelna. Skär kolan i lagom stora munsbitar och vira in i smörpapper.
    5. Förvaras i rumstemperatur.

    Liknande recept

    5
    1 h
    20-25
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben