Kolafylld choklad

Serverar: 25 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Gott att äta till julen men går bra till annat också.

Ingredienser

  • 100 g ljus choklad
  • Kola
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ dl ljus sirap
  • ½ dl finkornigt strösocker
  • ½ dl flor med chokladsmak
  • Små folieformar
  • Instruktioner

    1. Smält chokladen över vattenbad eller på låg effekt i mikrovågsugn. Glasera insidan av 25 små folieformar med chokladen. Blanda vispgrädde, sirap, strösocker och flor med chokladsmak i en glasskål som tål mikrovågsugn.
    2. Koka smeten på 600 W i 5 minuter. Rör om och låt koka i ytterligare 2-3 minuter. Kyl ned smeten något och fördela den i formarna. Täck med smält choklad.
    3. Du kan även tillaga kolan i en kastrull på spisen under omrörning i ca. 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben