Kolapaj med paranötter

Serverar: 8-10 portioner

Mmmmm så god!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 1 1/2 dl ljus sirap
  • 1 1/2 dl Risenta rårörsocker
  • 2 krm salt
  • 50 g smör
  • 4 ägg
  • 70 g Risenta paranötter
  • Servering
  • Lättvispad grädde eller glass
  • Instruktioner

    1. Kör vetemjöl, salt, vaniljsocker och smör till en grynig massa i en matberedare. Tillsätt sedan vattnet och mixa snabbt ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse att vila i kylen i minst en timme.
    2. Kavla sedan ut den på mjölat bakbord och lägg den i en pajform. Blanda sirap, rårörsocker, salt och smör i en kastrull och koka upp under omrörning. Vispa äggen ordentligt i en annan skål. Slå sedan sirapsblandningen över äggen under kraftig vispning.
    3. Tillsätt paranötterna, rör om och häll sedan fyllningen i pajskalet.
    4. Grädda i 175°C i cirka 35-40 min. Servera gärna med lättvispad grädde eller glass.

    Liknande recept

    4.6
    10
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben