KOLAPAJ MED RÖDAVINBÄR

Serverar: 8 portioner

Det bästa i kombination - paj, kola och rödavinbär

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl sirap
  • 1 dl socker
  • 1 krm salt
  • 3 - 4 dl röda vinbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Hacka ihop smör och mjöl, häll i vattnet och arbeta till en deg. 3. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten (ca 24 cm). Låt formen stå i kylen i ca 30 min. 4. Nagga med en gaffel och förgrädda pajen i ca 10 min. 5. Blanda grädde, sirap, socker och salt i en vid kastrull. Låt det koka utan lock till en simmig konsistens 20 min. 6. Lägg vinbären i pajskalet och häll över smeten. 7. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. 8. Låt pajen kallna och garnera sedan med några vinbärsklasar Servera med vispad grädde eller glass.

    Liknande recept

    4.6
    10
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben