Kolaringlade muffins med whiskygrädde

Serverar: 12 portioner

De här lyxiga chokladmuffinsen är fyllda med len kolasås och whiskygrädde.

Ingredienser

  • 150 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 dl mörkt muscovadråsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • ½ dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • Kolafyllning
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • ½ dl socker
  • ½ dl ljus sirap
  • Garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk whisky
  • Hackad mörk choklad
  • Färska bär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°
    2. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält smöret på svag värme tillsammans med chokladen i en kastrull. Låt svalna.
    3. Vispa äggen, sockret och muscovadråsockret ljust och poröst. Blanda alla de torra ingredienserna och sikta ner i smeten. Häll ner chokladsmeten och rör varsamt smeten slät.
    4. Fyll muffinsformarna till ca 3/4 med smet. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter. De ska vara lite kladdiga i mitten.
    5. Kolafyllningen: Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och koka blandningen till sirapskonsistens, ca 5-6 minuter. Ställ åt sidan att kallna.
    6. Vispa grädden och smaksätt med whiskyn. Ringla lite kolasmet i varje muffins och lägg på en klick grädde.
    7. Spara lite kolasmet att ringla ovanpå grädden och garnera med choklad och bär.
    8. Njut!!!

    Liknande recept

    30 min
    20
    4.2
    30 min
    12
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben