Kolbaszbiffar med kall paprikasås

Serverar: 4 portioner

Lite annorlunda men goda köttfärsbiffar med kryddstark korv i. Kombinationen paprika och fetaost är toppengod.

Ingredienser

  • 300-400 g köttfärs
  • 1 kolbasz, eller annan kryddad korv, skuren i mindre bitar
  • 4 msk ströbröd
  • 1½ dl vatten
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Italiensk salladskrydda
  • 1 ägg
  • Paprikasås
  • Ca 1 dl inlagd paprikasallad
  • Ca ½ dl fetaost
  • ½ burk creme fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • Couscous
  • Couscous, enligt förpackningen
  • Olja, enligt förpackningen
  • Vatten enligt förpackningen
  • ½ hönsbuljongtärning
  • 1 morot, riven
  • Ca 1 msk flytande margarin
  • Instruktioner

    1. Rör ihop ströbröd och vattnet, blanda i kryddorna och låt stå och dra i 10 minuter. Blanda i färsen och den finskurna korven och rör så allt blandats väl. Rör i ägget. Forma till biffar och stek på medelvärme tills dom är genomstekta och har fått fin färg.
    2. Paprikasåsen: Mixa paprikan och fetaosten tills det är rätt så finfördelat. Lägg i creme fraiche och majonnäs och mixa ytterligare en liten stund.
    3. Couscous: Mät upp vattnet i en kastrull, lägg i buljong, olja och morot. ( Ev kan det behövas lite mer vatten än vad som står på förpackningen pga att morötterna kokas nån minut i vattnet.) Låt koka upp och låt koka nån minut. Ta av och rör i couscousen och låt stå och dra några minuter. Häll i det flytande margarinet och sätt tillbaka på plattan en stund under omrörning.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    TheManWithTheHat 12 juli 2011

    syftar du på äkta ungersk Kolbasz? eller sån där fusk från Scan? skillnaden är enorm! sen finns ju Csabai Kolbasz och Gulai Kolbasz också, de skiljer sig även dessa enormt. lät för övrigt som ett intressant recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben