Den här tårtan är en banan- och ananastårta med pecannötter. Jag har stulit receptet från en amerikansk sida och översatt det med svenska mått. Det är därför som måtten kan verka lite udda som tex 7.2 dl Jag har inte hunnit testa den än. Det är en mycket gammal och populär tårta i sydstaterna.
För att översätta recept från engelska till svenska använder jag http://www.recepthjalpen.se/
Ingredienser
Tårtbotten
7.2 dl vetemjöl
2.4 dl socker
2.4 dl brunt socker
½ tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk bakpulver
3 ägg
2.4 dl rapsolja
2.4 dl krossad ananas
2.4 dl grovt hackade rostade pecannötter
3 mediumstora mogna bananer
2 tsk kanel
1 tsk muskotnöt
2 tsk vaniljextrakt
1 tsk butterscotch flavouring, hittar ingen försäljare i Sverige för detta
Cream Cheese icing
4.2 dl Philadelphiaost
2.1 dl smör
2.2 dl shortening, enligt ordlista är det olja eller smör eller båda. Här får man nog testa sig fram. Så mycket olja verkar mycket
2 tsk vanlijextrakt
1 kilo florsocker
1 – 3 msk mjölk, Så att frostingen blir bredbar i konsistensen
tror du inte att man kan använda nån typ av kolasås där man ska ha butterscotch?
Hej nu har jag bakat denna underbara tårta , vääääldigt mycket glasyr!!! Hade nog räckt med hälften, jag använde Kanolds gräddkolapluppar istället för butterscotch flavouring jog tror det blev bra det med. En stark 4:a