Kolossal kroppkaka

Serverar: 4 portioner

Hittade detta recept på Icakuriren, jag hoppas på en hit! Detta är nåt för den bekväme i alla fall då man slipper rulla o koka kroppkakorna.

Ingredienser

  • 1 kg kalla kokta potatisar
  • 1 stort ägg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 3/4 tsk (gourmet) salt
  • 3 råa potatisar
  • Fyllning
  • 500 g rimmat sidfläsk
  • 1 stor rödlök
  • 1 krm finkrossad kryddpeppar
  • Instruktioner

    1. Mosa eller pressa potatisen i en bunke. Tärna fläsket smått, finhacka löken. Bryn fläsket i stekpanna, fett behöver inte tillsättas. Lägg i löken också, att fräsa med en stund. Krydda med pepparn och låt fyllningen svalna.
    2. Vispa upp ägget och blanda snabbt ner i det i potatisen jämte mjöl och salt. Skala och finriv de råa potatisarna. Fördela hälften av smeten i smord ugnsform, cirka 2 liter. Lägg fyllningen jämnt ovanpå och täck med resten av potatismoset. Grädda cirka 35 minuter i 200 grader varm ugn. Servera med lingon och smält smör.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    5-6

    Kommentarer (3)

    aTeresea 22 mars 2009

    En fempoängare får den här! Vi har blivit som förälskade i den här hemma.

    zonale 20 april 2009

    Håller absolut med, full pott!! Testa den, alla ni som älskar kroppkakor.

    Nenabirk 6 oktober 2011

    I Blekinge gör man kroppkaka i långpanna med rå potatis och då kallas det kludda!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben