Hittade detta recept på Icakuriren, jag hoppas på en hit! Detta är nåt för den bekväme i alla fall då man slipper rulla o koka kroppkakorna.
Ingredienser
1 kg kalla kokta potatisar
1 stort ägg
2 ½ dl vetemjöl
3/4 tsk (gourmet) salt
3 råa potatisar
Fyllning
500 g rimmat sidfläsk
1 stor rödlök
1 krm finkrossad kryddpeppar
Instruktioner
- Mosa eller pressa potatisen i en bunke.
Tärna fläsket smått, finhacka löken. Bryn fläsket i stekpanna, fett behöver inte tillsättas. Lägg i löken också, att fräsa med en stund. Krydda med pepparn och låt fyllningen svalna.
- Vispa upp ägget och blanda snabbt ner i det i potatisen jämte mjöl och salt. Skala och finriv de råa potatisarna. Fördela hälften av smeten i smord ugnsform, cirka 2 liter. Lägg fyllningen jämnt ovanpå och täck med resten av potatismoset. Grädda cirka 35 minuter i 200 grader varm ugn. Servera med lingon och smält smör.
Liknande recept
Kommentarer (3)
En fempoängare får den här! Vi har blivit som förälskade i den här hemma.
Håller absolut med, full pott!! Testa den, alla ni som älskar kroppkakor.
I Blekinge gör man kroppkaka i långpanna med rå potatis och då kallas det kludda!