Kroppkakor med råröda lingon

Serverar: 4 portioner

Klassiskt svenskt

Ingredienser

  • 200 g rimmat tärnat fläsk
  • 2 finhackade gula lökar
  • 1 krm finstött kryddpeppar
  • salt
  • Nymalen vitpeppar
  • Kroppkakor
  • 1 kg kokt pressad potatis
  • 2 ägg
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 msk potatismjöl
  • Salt
  • Nymalen vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Stek fläsket gyllenbrunt. När det börjar bli färdigt tillsätts löken och får steka med de sista minuter. Tillsätt kryddpeppar samt salt och peppar, häll upp på en tallrik och låt svalna.
    2. Kroppkakorna: Blanda alla ingredienser till en deg, men knåda inte. Forma en tjock korv och skär upp i 8 lika stora delar, gör en fördjupning i mitten och fyll med fläskblandning. Rulla till bollar så att fyllningen innesluts.
    3. Koka upp rikligt med saltat vatten och sjud kroppkakorna försiktigt 6-8 minuter, eller tills de flyter upp till ytan.
    4. Servera med råröda lingon och lite smält smör.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    claesse 26 december 2015

    för lite mjöl dåligt kryddat inga saltmängdsangiveser

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben