Kroppkakor

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Lätta att göra på potatismos och de är jättegoda!

Ingredienser

  • Vanligt potatismos kokt på 1 kg potatis
  • 1 stort ägg eller 2 små
  • 4 dl mjöl + till utbakning
  • Fyllning
  • 3 hg kassler
  • 2 lökar eller 3 små
  • Instruktioner

    Skär löken och kasslern i små bitar Bryn dem på svag värme tills det är gyllenbrunt. Lägg i ägget i potatismoset och rör om. Ta sedan mjölet och rör tills det känns så fast. Arbeta den och lägg i mer mjöl om den känns klibbig. Gör en avlång rulle och skär lagom stora bitar. Lägg i fyllningen och gör en rund bulle. Lägg dem i en gryta med kokande vatten med lite salt i. Koka ca 10 minuter. Servera kroppkakorna med skirat smör, lingonmos och grädde. Gärna en god sallad till eller rivna morötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Svensk matkultur
    Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influen...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben