Konditorikaka

Mycket saftig och lite syrlig och god.

Ingredienser

  • Kakan
  • 12 dl vetemjöl
  • 4 ½ dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk bikarbonat
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 375 g smält smör
  • Fyllning
  • 2 burkar kvark
  • Saft av 2 citron
  • Skal av 1 citron
  • 2 ½ dl socker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop alla ingredienser till kakan. Tag ur en liten del som man ska strö över till sist över fyllningen. Bred ut degen i en ungsplåt
    2. Fyllning: Blanda ihop fyllningen och bred den över kakan Och sist strör man på lite deg som man tog ur.
    3. Gräddas i 175-200 grader ca ½ timme. Skär den i rutor. Lycka till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    GerdHarriet 16 mars 2009

    Konditorikakan blev bra som glutenfri också,använde Sempers fin mix.

    gds877 26 augusti 2010

    Smakade mycket bra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben