Jordnötssmörkakor med färskosttopping

Serverar: 48 portioner

Enkla kakor som med lite färskosttopping förvandlas till läckra konditorikakor.

Ingredienser

  • 7 dl vetemjöl
  • 6 krm bikarbonat
  • 250 g osaltat mjukt smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 ½ dl råsocker
  • 2 ägg
  • 450 g jordnötssmör med bitar (crunchy)
  • 2 krm salt
  • Färskosttopping
  • 400 g cream cheese
  • 4 msk florsocker
  • Garnering
  • Hackad choklad
  • Instruktioner

    1. Sikta ihop vetemjöl och bikarbonat i en bunke, i en annan bunke vispas smör och socker krämigt. Rör i mjölblandningen, tillsätt ägg, jordnötssmör och salt. Rör samman smörkrämen till en slät deg.
    2. Slå in degen i platsfolie och kyl den i minst 2 timmar, gärna över natten.
    3. Värm ugnen till 150º.
    4. Forma degen till 3 cm stora bollar och lägg dem med 5 cm mellanrum på bakpappersklädda plåtar. Tryck ut dem lätt med en gaffel doppad i vatten. Grädda kakorna gyllene i 15-20 min.
    5. Ta ut kakorna ur ugnen och låt dem svalna på galler.
    6. Gör under tiden färskosttoppingen. Rör ihop cream chesse och florsocker till en smidig kräm.
    7. När kakorna svalnat brer du toppingen på dem. Strö därefter lite hackad choklad över. Kakorna smakar bäst samma dag, men kan förvaras i kylskåp, luftigt insvepta i plast, upptill 2 dagar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben