Mustiga valnötsrutor i liten långpanna

Serverar: 8-10 portioner

Receptet är egentligen till rund form. Jag har valt baka den i liten långpanna (lasagneform), och då kan man ha en läcker färskosttopping med citron som glasyr med en jordgubbe eller annan frukt som dekoration. Dubbel eller 3x1 sats till stor långpanna. Prova dig fram.

Ingredienser

  • 200 g valnötter
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1,5 dl råsocker
  • 4 ägg
  • 2,5 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 msk kanel, malen
  • 1 citron, rivet skal av
  • 1 äpple, rivet
  • 1 dl russin, blonda, alt vanliga
  • Florsocker, till dekoration
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 º. Kör valnötterna i mixer eller hacka grovt för hand.
    2. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen och blanda väl.
    3. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt det och rör till en smet.
    4. Rör sist i rivet citronskal, äpple och russin. Häll i en smord och bröad form och grädda ca 30-35 minuter. Pudra över lite florsocker när kakan svalnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben