Solrutor i långpanna

Serverar: 20-30 portioner

Mjuk sockerkaksbotten med persikasmak och läskande färskosttopping med apelsin. Aromerna och hushållsfärgerna finns att beställa hos Borgeby Kryddgård, om du inte hittar dem där du bor.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 6 dl råsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk persikaarom
  • 3-4 droppar gul hushållsfärg
  • Glasyr
  • 500 g Philadelphia färskost, naturell
  • 5 dl florsocker
  • 1 dl apelsinjuice
  • Ev. 1 tsk apelsinarom
  • 3-4 droppar orange hushållsfärg
  • Garnering
  • Chokladströssel
  • Chokladspån
  • Valfritt strössel
  • Instruktioner

    1. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt arom och hushållsfärg och rör om. På aromflaskan står det 1 krm per portion, så smaksätt efter egen smak. Det samma gäller hushållsfärgen.
    3. Grädda i nedre delen av ungnen i 24-40 minuter i 175 grader. Låt svalna.
    4. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till en slät glasyr. Då kakan svalnat fördela glasyren öven den. Garnera efter önskemål.
    5. Hoppas att det skall smaka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben