Pepparkaksbakelser med lingonfrosting
De här smarriga rutorna ska jag baka nästa vecka på mitt jobb (Frälsningsarmén i Malmö). Rutor med alla julens kryddor som får en härlig färskosttopping med lingon. Till sist garneras rutorna (bakelserna) med citronmeliss och frysta lingon.
Ingredienser
3 dl g flytande margarin
7 ägg
6 dl socker
3 dl filmjölk
3 dl vatten
2 påsar pepparkakskryddor
1 msk bakpulver
6 dl vetemjöl
Topping
400 g färskost
6 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl lingonsylt
Dekoration
Lingon
Citronmeliss
Instruktioner
- Värm ugnen till 150 grader.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt flytande margarin och filmjölk. Vispa så allt blir blandat. Det går också bra att använda gräddfil istället för filmjölk.
- Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskryddor i en skål. Rör ner mjölblandningen i äggvispet.
- Smöra och bröa en stor långpanna, 30 x 40 cm. Häll smeten i långpannan och grädda kakan längst ned i ugnen ca 30 min.
- Medan kakan svalnar: Rör ihop färskost, florsocker, vaniljsocker och lingonsylt till frostingen. Fördela frostingen över kakan då den svalnat.
- Skär upp kakan i 30 rutor och dekorera rutorna med citronmeliss och frysta lingon strax innan de ska serveras. Rutorna går utmärkt att frysa med frosting.
Liknande recept
Kommentarer (0)