Pepparkaksbakelser med lingonfrosting

Serverar: 30 portioner

De här smarriga rutorna ska jag baka nästa vecka på mitt jobb (Frälsningsarmén i Malmö). Rutor med alla julens kryddor som får en härlig färskosttopping med lingon. Till sist garneras rutorna (bakelserna) med citronmeliss och frysta lingon.

Ingredienser

  • 3 dl g flytande margarin
  • 7 ägg
  • 6 dl socker
  • 3 dl filmjölk
  • 3 dl vatten
  • 2 påsar pepparkakskryddor
  • 1 msk bakpulver
  • 6 dl vetemjöl
  • Topping
  • 400 g färskost
  • 6 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl lingonsylt
  • Dekoration
  • Lingon
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 150 grader.
    2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt flytande margarin och filmjölk. Vispa så allt blir blandat. Det går också bra att använda gräddfil istället för filmjölk.
    3. Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskryddor i en skål. Rör ner mjölblandningen i äggvispet.
    4. Smöra och bröa en stor långpanna, 30 x 40 cm. Häll smeten i långpannan och grädda kakan längst ned i ugnen ca 30 min.
    5. Medan kakan svalnar: Rör ihop färskost, florsocker, vaniljsocker och lingonsylt till frostingen. Fördela frostingen över kakan då den svalnat.
    6. Skär upp kakan i 30 rutor och dekorera rutorna med citronmeliss och frysta lingon strax innan de ska serveras. Rutorna går utmärkt att frysa med frosting.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben