Mjuk pepparkaka med lingonfrosting

En riktigt saftig och smakrik mjuk pepparkaka med en frisk lingonfrosting.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 3 1/2 dl råsocker eller strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk pepparkakskrydda
  • 2 dl filmjölk
  • 1 dl lingonsylt
  • Till frostingen
  • 100 g naturell creme cheese
  • 50 g rumsvarmt/halvsmält smör
  • ca 4 dl florsocker
  • ca 2 msk lingonsylt
  • lite röd karamellfärg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret.
    3. Vispa ägg och socker luftigt, gärna med elvisp.
    4. Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskrydda i en skål, och häll sedan ner blandningen i äggsockersmeten.
    5. Tillsätt smör, filmjölk och lingonsylt. Rör om!
    6. Häll i en smörad och bröad form, grädda i nedre delen av ugnen i drygt 50 minuter, till kakan känns lagom torr.
    7. Låt kakan svalna! Medan den gör det kan du göra frostingen:
    8. Vispa ihop creme cheese, smör, karamellfärg och sylt. Häll på florsocker tills den fått den konstistens du vill ha, vill du ha en riktigt tjock frosting är det mycket florsocker som gäller.
    9. Bre på frostingen på kakan och ÄT!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben