Juliga pepparkaksbakelser

Serverar: 8 portioner

Jag föreslår att du bakar själva kakan i förväg och fryser in. Rutorna tinar på ca 30 minuter i rumstemperatur medan du brygger kaffe och blandar samman det som ska toppa bakelserna.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • ½ dl råsocker, strö
  • ½ dl sötningsmedel, strö
  • ½ dl hett vatten
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl fullkornsvetemjöl
  • 1 msk mald pepparkakskrydda
  • 1 tsk bakpulver
  • Garnering
  • 3/4 dl vispbar grädde (mellangrädde, 27 % fett)
  • 1 dl kesella (1 % fett)
  • 1 dl fint tärnade mandarinklyftor
  • 1 tsk sötningsmedel
  • Instruktioner

    1. Klä en liten långpanna, 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.
    2. Vispa upp äggen med socker och sötningsmedel och häll i det kokande vattnet. Vispa äggsmeten med elvisp till en luftig massa.
    3. Tillsätt de torra ingredienserna och rör om så att allt blandas.
    4. Häll smeten i långpannan och grädda kakan direkt mitt i ugnen i 7 minuter. Låt kakan svalna innan du skär upp i den åtta rutor, 7 1/2 x 10 cm stora.
    5. Vispa grädden och blanda med kesella och fruktbitar. Smaka av med sötningsmedel om du tycker att det behövs. Lägg upp pepparkaksrutorna på fat och klicka på gräddblandningen.
    6. Ugn 250°

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben