Mjuk pepparkaksbakelse

Serverar: 36 portioner

Goda, goda bakelser att bjuda dina julgäster på...

Ingredienser

  • 200 g Milda bakmargarin
  • 3 ½ dl socker
  • 4 ägg
  • 2 ½ dl crème fraiche
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk nejlika
  • 1 tsk ingefära
  • 2 tsk kardemumma
  • 3 tsk bakpulver
  • 5 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 äggvita
  • 2 ½ dl Milda Visp
  • 100 g Crème Bonjour Naturell
  • 1 dl hallon
  • 4 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Glasyr
  • 200 g Crème Bonjour, naturell
  • 4 msk Milda bakmargarin
  • 4 dl florsocker
  • 1 msk citronsaft
  • Instruktioner

    1. Vispa fett och socker pösigt. Tillsätt äggen ett åt gången, vispa hela tiden. Tillsätt också crème fraichen.
    2. Blanda ihop kryddorna, bakpulvret och vetemjölet. Häll blandningen i skummet och rör om tills degen är jämn och fin.
    3. Bred ut degen på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda degen i 170 °C i ca 30 minuter.
    4. Låt svalna. Skär tårtbottnen i tre delar (längdriktning) och halvera delarna.
    5. Kör hallon och socker till en slät smet i en mixer. Sila bort hallonfröna.
    6. Vispa äggvitorna. Vispa hallonmelban och Milda Visp till ett hårt skum, tillsätt vid slutet av vispningen Crème Bonjour Naturell.
    7. Blanda försiktigt med skummet av äggvitorna. Fyll tårtskivorna med ett tjockt lager fyllning, lägg tårtorna i kylen.
    8. Tillred glasyren genom att blanda ihop de rumstempererade råvarorna. Bred glasyren på ytan av tårtskivan. Skär skivan i rutor och dekorera med hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gustafsanna 17 november 2009

    Å jag som älskar att baka till jul. Jag ska prova den här kakan då.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben